Beköszöntött az ősz, sajnos egyre hűvösebbek az esték, így a kinti tevékenységeket, kerti sütögetést, kirándulásokat,  lassan ismét felváltja a meleg takaró és  a forró tea, na meg az egész estés családi filmezés. A következő néhány hétben, olyan filmekről fogunk szót ejteni, amik valamilyen módon kapcsolódnak a fogászathoz, a fogorvosláshoz, hátha kedvet hozunk a megtekintésükhöz!

  1. Bridgerton család és a Waterlooi csata

Bonaparte Napóleon hódításai külön fejezetet érdemelnek a történelem könyvekben. Második, 100 napos uralmát pecsételte meg a waterlooi csata, ami 1815 júniusában  zajlott le a mai Belgium területén. Ebben a csatában a Napóleon vezette franciák az “egyesített európai” haddal ütköztek meg a britek vezetése alatt. A csata, a franciák vereségével és ezzel Napóleon bukásával zárult. De hogyan is kapcsolódik ez a  tragikus  történelmi esemény a fogászathoz? Hát még a “Bridgerton család” című népszerű Netflix sorozathoz?

Először is nézzük meg, hogy miről is szól nagy vonalakban a Bridgerton-család. A sorozat egy történelmi fikció, tehát valós történelmi személyek és történések megjelenítésével reprezentál  egy fiktív, kitalált cselekményt. A 19. század Londonjába navigálja a nézőt, ahol minden évad egy-egy Bridgerton- gyermek sorsát követi nyomon. A sorozat a házasság, illetve a kiházasítás menetrendjét, konfliktusait mutatja be a nemesi körökben, nemegyszer történelmi tényekre utalva.

Az első évad egyik jelenetében egy utalást találunk a waterlooi csatára, még hozzá a fogakon keresztül. Hogyan történhetett ez? A válasz, mind oly sokszor a történelemben rejlik. A waterlooi csata tragikus végkimenetele 40 000 ember életét követelte, akik javában fiatal férfiak voltak. A Fekete piac, viszont virágzott e szerencsétlen  esemény után, ugyanis  hullarablók gyűjtötték össze a halottak fogait és nem kevés pénzért értékesítették azt fogorvosoknak, akik “protézisek”-et készítettek belőlük a nemesek, illetve gazdagok számára. Borzalmas, de megtörtént hihetelen történelem.

Alább láthatjátok a jelenetet a sorozatból:

 

 

 

Kedves Pácienseink!

Rendelőnk előjegyzéses rendszerben működik! Pácienseink ½ órás időközökben vannak előjegyezve. Erre az időtartamra a biztonságos betegellátás érdekében feltétlenül szükség van!

 Az időpont nélkül érkező páciensek jelentős várakozási idő növekedést okoznak!

Rendeléseinken időpont nélkül érkező pácienseket csak korlátozott számban tudunk ellátni és kizárólag  elsősegélyt tudunk nyújtani számukra!

Kérjük minden egyéb esetben egyeztessenek előre időpontot!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Ne menjen még el!
Szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése KÖTELEZŐ, ha 18 év alatti gyermekét kíséret nélkül engedi el hozzánk.
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkLzdTZ3F5eE1IazhVP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
Üdvözöljük megújult weboldalunkon!