Ajaktöltés Hialuronsavval

Mi is pontosan az ajaktöltés?

Az ajakfeltöltés során általában egy hialuronsav alapú töltőanyagot injektálunk egy vékony tű segítségével az ajkakba.

Ez fokozza az ajak teltségét és formáját, valamint javítja a kontúrokat. Fiatalítja az arc egységét és természetesen teszi hangsúlyosabbá a száj területét.

Az ajaktöltés megoldás lehet azoknak, akik szeretnék kiemelni az ajkaikat, egyensúlyba hozni az arc arányait vagy csupán természetesebb, fiatalosabb megjelenést kívánnak elérni.

 • Hialuronsav alapú töltőanyag kerül felhasználásra
 • Természetes hatás
 • Szakorvos által végzett beavatkozás
 • Legnépszerűbb és legmodernebb ajaktöltési technikák alkalmazása
 • Tartós végeredmény

Térjünk ki részletesebben a beavatkozásra:

Milyen típusú anyagokat használunk az ajaktöltés során, és milyen hatásuk van az ajkakra?

Az ajakfeltöltés során hialuronsav alapú töltőanyagokat használunk, amelyek biztonságosak és természetes megjelenést eredményeznek. Rendelőnkben a töltéshez használt LG Chem Yvoire töltőanyag keresztkötéses hialuronsavat tartalmazó fiziológiai gél, melyet ráncok, redők, ajkak feltöltésére, illetve volumenizálására alkalmazunk. A magas elaszticitásnak köszönhetően a töltőanyag nagy molekulasúlyú hialuronsavat tartalmaz, ami tartósságot és egyenletes elosztást eredményez a természetes hatás érdekében.

Hialuronsav hatása az ajkakra

A bőrbe az anyagot kis szúrások vagy kanül segítségével juttatja be a szakorvos.

Hialuronsav természetesen is előfordul a szervezetben, így a töltés nincs káros hatással a szervezet természetes működésére.

A gél alapú anyag víz molekulákat vonz és köt meg így vállnak teltebbé, dúsabbá az ajkak, feszesebbé a ráncok.

Hónapok elteltével a szervezet fokozatosan lebontja a hialuronsavat, így a kívánt eredény fenntartása érdekében meg kell ismételni a beavatkozást.

Mi az ajaktöltés menete?

 • Érdemes a kezelést előkészíteni Acyclovir tartalmú készítménnyel ami minimalizálja a herpesz kialakulásának esélyét
 • Konzultáció a szakorvosainkkal
 • Lidocain krémes, esetenként Lidocain fecskendővel történő érzéstelenítés
 • Ajaktöltés tű segítségével, vagy kanüllel
 • Utóápló gél felvitele
 • 2-3 hét elteltével korrekció, ha szükséges
 • Az ajaktöltés 6-10 hónap múlva ismételhető meg

Hogyan ápoljuk az ajkainkat feltöltés után?

Az első 2-3 napban enyhe ajakduzzanat és érzékenység, esetenként bevérzés, erősebb bőrpír léphet fel. Ezek természetes jelenségek, és néhány napon belül felszívódnak.

A feltöltést követő 3. nap után elkezdhetjük a terület óvatós masszírozását, így megszüntethetjük az esetlegesen kialakuló “csomókat”. Ezzel is elősegíthetjük a hialuronsav még egyenletesebb eloszlását.

Hűsíteni lehet a területet jéggel, jégzselével. Maximum 10 percig, de a harmadik jegelés után minimum 3 órát kell várni.

Az első 3 napban kerülje, a széles mosolygást, erősebb mimikai mozgást. Kerülje a sportolást. Ne tegye ki a területet közvetlen napfénynek, illetve szoláriumnak!

Végső formájukat az ajkak 7-10 nap után érik el.

Mennyi töltőanyag kerül felhasználásra?

Szakorvosaink minden esetben a természetes, esztétikus hatásra törekednek. Minden esetben előzetes konzultáció keretén belül mérjük fel a páciensek igényeit. Általában 0,5-1 ml töltőanyag kerül befecskendezésre, ami természetesen volumenizál és tölt. Első töltés esetén fontos tudni, hogy csak fokozatosan lehet növelni az ajkak méretét.

Milyen esetekben nem végezhető el a beavatkozás?

 • Terhesség, szoptatás
 • Hialuronsav allergia
 • Bizonyos bőrre vonatkozó autoimmunbetegségek
 • Vérhígító szedése (aspirin, Xarelto, stb), illetve szív problémák
 • műtétek, daganatos megbetegedések
 • láz, aktív szisztémás megbetegedés
 • aktív herpeszes megbetegedés esetén
 • Keloid-hajlam esetén

Miért nem végezheti kozmetikus, dentál higiénés szakember a kezelést?

Az ajaktöltést szigorúan csak orvosi végzettséggel rendelkező személy végezheti el. Kizárólag orvos tudja kezelni az esetleges szövődményeket, komplikációkat. A száj területén nagyon fontos anatómiai képletek találhatók, amelyek ismerete nélkül komoly problémák, szövődmények alakulhatnak ki, mint a száj nem megfelelő emelése, nagyobb bevérzések, fekélyek, érelzáródás, stb. Az általunk is használt magas minőségű, biztonságos és ellenőrzött töltőanyagokat csak orvosi engedéllyel lehet beszerezni, így garantálva a páciens elégedettséget, illetve gyönyörű eredményt. 

További felmerülő kérdés esetén,kérjük olvassa el betegtájékoztatóinkat!

BETEGTÁJÉKOZTATÓ Hialuronsavas szájtöltés

BETEGTÁJÉKOZTATÓ
hyaluronsavas feltöltés

Mi a hyalironsav?

A hyaluronsav ( HA) a szervezet egy természetes összetevője. A vízmolekulákkal nagyon könnyen kapcsolódó anyag. Hatékonyan hidratálja a bőrt és javítja a ráncok megjelenését. Fontos szerepet játszik a bőr egészségében és vitalitásában.

Milyen töltőanyagot használunk?

Az általunk használt YVOIRE töltőanyag fő összetevője a hyaluronsav. Az YVOIRE törtőanyagot világszerte széles körben használják. Ezen töltőanyag kidolgozásakor kizárólag az LG Life Sciences speciális technológiáját alkalmazták, melynek eredménye az anyag nagyfokú rugalmassága. Az Yvoire filler minimálisan módosított hyaluronsavat tartalmaz, mely kimagasló hatású és biztonságos.

A kezelés menete:

Az eljárás egyszerű, gyors, minimális fájdalommal jár. A kezelni kívánt területet lefertőtlenítjük, majd a beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük. Ez lehet krém ill. érzéstelenítő injekció formájában. Ezt követően a töltőanyagot vékony tűvel több ponton a bőrbe fecskendezzük.

Mikor nem alkalmazható?

– várandós és szoptató anyukáknál
– 18 éves életkor alatt
– hyaluronsavra túlérzékeny pácienseknél
– hipertrófiás hegesedésre hajlamos pácienseknél
– a kezelni kívánt bőrfelület gyulladása és fertőzés ( pl. herpesz) esetén

Milyen mellékhatások fordulhatnak elő?

-gyulladásos reakció, pl. pirosság, duzzanat, érzékenység az injekció helyén (ezek a reakciók az arra érzékeny pácienseknél 2 hétig is tarthatnak)
– az injekció helyén csomók, szövetkeményedés léphet fel.
– az injekciózott terület elszíneződése, vérömleny ( hematóma)
– Gyenge hatás, vagy gyenge töltő hatás
– szövet elhalás

Amennyiben egy hétnél tovább áll fenn gyulladásos reakció, vagy bármely egyéb másodlagos hatás, arról haladéktalanul tájékoztassa az orvost!

Ajaktöltés utáni tanácsok

Mi történik ajakfeltöltés utáni első 3-4 órában?

Az ajakfeltöltés során az erek kitágulnak az adott területen, ez pedig néhány óránkeresztül így is marad. A bőr vékony lesz, szokatlan méretűre nyúlik, éppen ezért rendkívül fontos mindenféle sérüléstől óvni az ajkakat. Semmiképpen ne fogyasszon meleg ételeket vagy italokat, ugyanis ezek fokozzák a véráramlást és duzzanatot okoznak – ugyanez igaz a forró fürdőre és a meleg vízzel történő zuhanyozásra is. Az első néhány órában kerülje a széles mosolygást, túlzott artikulálást, szívószál használatát. 

Hogyan ápoljuk ajkainkat a feltöltés után?

Az első 2-3 napban enyhe ajakduzzanat és érzékenység léphet fel. Akkor se ijedjen meg, ha kisebb bevérzéseket, erősebb pírt lát az ajkán és a száj körüli részeken. Ezek természetesek, és néhány napon belül felszívódnak. Ha érzékeny a Herpes vírusra, akkor ajánlott, hogy csak úgy mint az ajakfeltöltést megelőzőleg, legalább három-négy napig szedjen Aciclovir tablettát (5×2). A feltöltést követő harmadik, negyedik naptól lehet elkezdeni a rutaskorbin (3×1) és az árnika krém (reggel/este) használatát, valamint bizonyos masszírozó mozdulatokat.

A masszírozás lényege, hogy elősegítsük a hialuron természetes eloszlását a bőr alatt, valamint, hogy megszüntessük az esetlegesen kialakuló csomókat. A masszázs esetében lényeges, hogy mindig könnyű mozdulatokkal dolgozzon, soha ne nyomja meg túlságosan a bőrt!

Ha hűsíteni szeretné, tehet rá jeget vagy jégzselét, de ne közvetlenül a bőrre; tekerje be egy textilbe, és úgy használja, maximum 10 percig. Ezt fél órával később megismételheti, fontos azonban, hogy a harmadik jegelés után minimum 3 órára pihentetni kell a felületet.

Nagyon fontos, hogy az első 3 három napban továbbra sem ajánlott a mimika túlzott használata az ajkak körül. 

Semmiképpen sem szabad emellett gyakran érinteni vagy nyalogatni az ajkakat, de a kemény kekszek, a nagyobb gyümölcsök és bizonyos magvak fogyasztását is érdemes kerülni. Ennek oka, hogy bármely sérülés vagy nyomás a töltőanyag helytelen eloszlását okozhatja a kezelt területen, ez pedig akadályozza a maradéktalan gyógyulást.

Kerülnie kell a smink és kozmetikai termékeket, mint rúzs, ajakceruza, stb. Az alváskor felvett pózra is érdemes odafigyelni, a legjobb, ha a háton vagy az oldalon fekve pihen, így biztosan nem sérül meg a frissen feltöltött terület. A csókolózás is az elhanyagolandó tevékenységek közé sorolható ebben a három napban, le kell mondani a forró italokról és az alkoholfogyasztásról, illetve a napozás, és a szolárium használata sem javasolt.

A végső formát az ajkak 7-10 napon belül érik el, ennek a folyamatnak az-az oka, hogy a hyaluronsav nagyon erős vízmegkötő képességgel bír, így akár néhány hétig is eltarthat, mire ajkai kellően dússá és teltté vállnak.

Az utolsó fázis alatt körülbelül 2 hetet értünk, amely egyben a rehabilitáció végét is jelenti. Ebben az időszakban a fentieken kívül kerülendő mindenféle sporttevékenység is, ugyanis az aktív testmozgás gyorsabb anyagcserét idézhet elő, ami gyorsíthatja az anyag lebomlását.

Érdemes a szájsebészeti, fogászati kezeléseket 3-4 héttel a szájfeltöltés után időzíteni, de arcot és fogat mosni már az ajakfeltöltést követő estén is szabad.

Meddig tart a szájfeltöltés hatása?

A beavatkozás után 6-10 hónap múlva az ajkak eredeti formájukra állnak vissza a hyaluronsav felszívódását követően. A betöltött anyag lebomlását gyorsítja például a rendszeres aktív sporttevékenység, a szaunázás, gőzfürdőzés, ezért 6-8 hónappal az első
ajakfeltöltés után érdemes egy fenntartó kezelésre is bejelentkezni szakorvosainkhoz, a további eredmény fenntartása érdekében.

Ne menjen még el!
Szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése KÖTELEZŐ, ha 18 év alatti gyermekét kíséret nélkül engedi el hozzánk.
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkLzdTZ3F5eE1IazhVP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
Üdvözöljük megújult weboldalunkon!