Panoráma röntgen

Sülysápi rendelőnk szolgáltatásai közé tartozik a fogászati panoráma röntgen felvétel készítése. Ma már egy korszerű, jól felszerelt fogászati rendelő fontos része, mely nagy segítséget jelent a fogorvosok munkájában. Mi a legkorszerűbb Cranex Novus e digitális panoráma röntgennel készítjük felvételeinket.

Miért is fontos a digitális panoráma röntgen?

Gyakran előfordul, hogy a hagyományos szájüregi vizsgálat, illetve a kis fogröntgen nem ad elegendő információt az orvosnak a pontos diagnózis felállításához. Ilyenkor  digitális panoráma röntgen felvétel készítése indokolt.

Míg a hagyományos kis fogászati röntgen csak egy-két fogat mutat, addig a digitális panoráma röntgen informál

  • az egész fogsor állapotáról,
  • a csontozatról,
  • a szabad szemmel nem látható íny alatti elváltozásokról (pl. fogkő- a fogínyvérzés esetleges oka, a fog körüli csontszerkezet pillanatnyi állapotáról, a foglazulás esetleges okairól)
  • a bölcsességfogak elhelyezkedéséről
  • a  ki nem nőtt fogak meglétéről, elhelyezkedéséről, betört gyökerekről, fogszilánkokról.

Nagy segítséget jelent ezeken kívül a fogászati gócok felkutatásában, fogszabályzó kezelések előtt, szájsebészeti beavatkozások, implantáció során, illetve a szájüregi rákok diagnosztikájában.

Mire jó még?

A fogászati kezelések, fogpótlások tervezési fázisában, a kezelési terv elkészítése során segítséget nyújt az ön számára legmegfelelőbb fogpótlás elkészítéséhez.

Terhesség, szoptatás ideje alatt is lehet?

A digitális panoráma röntgen felvétel készítése közben a pácienst minimális sugárterhelés éri. Körülbelül annyi, mint amikor 2-3 órát szabadban tartózkodunk.

Természetesen a kismamákat csak nagyon indokolt esetben tesszük ki még ennek a minimális sugárterhelésnek is, így mindig azt ajánljuk, hogy már a várandósság tervezése idején, tehát a terhesség kezdete előtt látogasson el fogorvosához, és amennyiben szükséges hozassa rendbe fogait.

A várandósság idején a kismamák hormonháztartása jelentősen megváltozik, ez szájüregi panaszokat is okozhat (ilyen pl. fogínyvérzés). Ha komolyabb beavatkozásra lenne szükség, a terhesség tényéről mindenképpen tájékoztassa kezelőorvosát!

Nagyobb beavatkozásokat lehetőség szerint a várandósság és a szoptatás utáni időre tervezzék, mert előfordulhat, hogy egy fogpótlás, vagy gyökérkezelés esetén antibiotikum szedésére is szükség lehet. Ez a szoptatással nem összeegyeztethető.

Mi a teendő, ha panoráma felvételt szeretne készíttetni?

Természetesen röntgen felvételeit akkor is szívesen elkészítjük, ha Ön a kezelésekre nem a mi orvosainkat választotta.

Ha csak felvétel készítését szeretné, orvosi vizsgálat nélkül, akkor nem szükséges előre bejelentkeznie. Sorszámhúzó automatánk „panoráma röntgen” menüpontját használva, sorszámával rövidesen szólítjuk.

Szakképzett asszisztenseink ezután elkészítik az ön digitális panoráma felvételét.

Kérésére CD-re írják, vagy e-mailben elküldik az ön, vagy kezelőorvosa címére.

Ne menjen még el!
Szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése KÖTELEZŐ, ha 18 év alatti gyermekét kíséret nélkül engedi el hozzánk.
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkLzdTZ3F5eE1IazhVP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
Üdvözöljük megújult weboldalunkon!